Людмила Филипова ще участва в Арт среща на 11 юни в Берлин - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Новини arrow Людмила Филипова ще участва в Арт среща на 11 юни в Берлин
Людмила Филипова ще участва в Арт среща на 11 юни в Берлин Печат Е-мейл

Екипът на интернет списанието “Public Republic” има удоволствието да Ви покани на мултимедиийна арт вечер, организирана с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург, Българския Културен Институт в Берлин, Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, “Булгарреклама” и „Акценти“ – радио шоу за литература, изкуство и култура.

Арт срещата ще се състои на 11 юни 2009 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в Българския Културен Институт в гр. Берлин (Leipziger Str. 114 – 115, D-10117 Berlin. В билингвистичната програма (на български и немски език) са включени: представяне на творби на победителите в Литературния и Фотографски конкурс на “Public Republic” на тема „Модерни времена”, концерт на Мишел (джаз и поп изпълнения), два късометражни филма (със субтитри на английски и немски), текстове на Божана Апостолова, Петя Хайнрих и Людмила Филипова, изложба с фотографии на Иван Кулеков и др. музикални, актьорски, хореографски изпълнения, и разбира се, - много приятни изненади.Водещ на арт срещата е актьорът и режисьорът Николай Гундеров.Текстовете ще бъдат представени от актрисата от НАТФИЗ - Весела Радева. Сред потвърдилите досега участие като официални гости са: Оли Груева (директор на Българския Културен Институт, Берлин), Людмила Филипова (автор на романи), д-р Мая Найденова (председател на Немско-българското дружество, Хамбург), Божана Апостолова (поетеса, прозаик и издател – ИК “Жанет 45”), Николай Гундеров (режисьор на Сатиричния театър и актьор), Десислава Георгиева (преводач), Иван Кулеков (журналист), Петя Хайнрих (поетеса и преводач).

На събитието са поканени да присъстват всички медии. На събитието ще присъстват представители на различни медии.Добре дошли сте Вие и Ваши приятели, познати и гости. Ако желаете да присъствате на Арт срещата – моля пишете ни на редакционен E-mail Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , за да включим името Ви в списъка с гости.

 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Завършила е с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на СУ (2019г). Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на международната асоциация APECS. Координатор е за България на проекта Lunar Mission One – международна програма за Мисия до Луната след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014), „Пътуване до Края на света” (2015), „Смисълът“ (2017) и „Контактът“ (2020). Някои, от които са вече превеждани и издавани в Русия, Америка, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По някои от романите се разработват филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт” ВИДЕО

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсените и продавани автори в България, като със всяка следваща успехът й расте. Декември 2011г Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината, както и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008г. През 2013г. Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват стотици белетристи и поети от Русия и Балканите. ВИДЕО 

Людмила Филипова е също икономист по образование. Завършила е с отличие УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Получава и отлична степен по MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009г. завършва и програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите като: Аполония 2011г., Берленале 2009г., в Москва 2011г, в Рим, Ню Йорк, Аржентина, Париж, Истанбул, Антарктика, Бразилия, Атина, Делхи и други.

Осем години Людмила работи и като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.

Ноември 2011г. Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, „Стъклени съдби“ и „Червено злато“, на първо място в конкурсите за финансиране съответно и на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране на MEDIA.

Авторката е работила и като журналист във водещи медии в България като националната телевизия bTV, ТВ Триада, ТВ 7 ДНИ, вестник „24 Часа” и списание BusinessWeek. Била е ко-водещ на предаването „Високи токчета“ и участник в ТВ шоуто „Звездите сигурно са полудели“ към bTV.

Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко филма, най-популярните сред които са: КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, 1982: р. Димитър Петров ; ДЕНЯТ НЕ СИ ЛИЧИ ПО ЗАРАНТА 1984: р. Неделчо Чернев; ТЪРСИ СЕ СЪПРУГ ЗА МАМА, 1985: р. Мариана Евстатиева-Биолчева; "Пътят на човешката цивилизация " - СЛЕДИ В ПЯСЪКА, р. Стилиян Иванов;  

Продължава...