Премиера на „Мастиленият лабиринт” в София - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Новини arrow Премиера на „Мастиленият лабиринт” в София
Премиера на „Мастиленият лабиринт” в София Печат Е-мейл

На 28.01.2009 ( сряда) от 19:30 в хотел Арена ди Сердика, авторката Людмила Филипова представи новата си книга Мастиленият лабиринт.

Събитието беше организирано от издателство Сиела с организационното съдействие на агенция Иноватория.

На премиерата присъстваха повече от 200 души. Сред тях бяха: професор Васил Николов, режисьорът Стилиан Иванов, бившият финансов министър Красимир Катев, Марта Вачкова, Борислав Зюмбюлев, Джеки Стоеф, Тодор Велчев, Христо Илиев, Ставри Калинов, Велин Пасков, управител на МСАТ, Варна, Ирен Комитова, Илия Божинов, Марио Трифонов, актьорът Тони Петров, познат с главната си ролята във филма Истината за Орфей, писателите Мария Станкова, Радослав Парушев и други. Водещ на събитието бе Богдан Томов, който сполучливо влезе в ролята на Индиана Джоунс.

В залата с античните руини бе пресъздадена автентичната атмосфера на романа.Актьори преоблечени като монаси  допълваха мистичната обстановка.

За  пореден път на официална премиера на авторката, книгите бяха изчерпани.

 

Premiere1 Premiere2 
Premiere3Premiere4 
Premiere5
Premiere6
Premiere7Premiere8
Premiere9 Premiere10 
Premiere11 Premiere12
Premiere13 Premiere14
Premiere15Premiere16
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Завършила е с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на СУ (2019г). Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на международната асоциация APECS. Координатор е за България на проекта Lunar Mission One – международна програма за Мисия до Луната след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014), „Пътуване до Края на света” (2015), „Смисълът“ (2017) и „Контактът“ (2020). Някои, от които са вече превеждани и издавани в Русия, Америка, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По някои от романите се разработват филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт” ВИДЕО

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсените и продавани автори в България, като със всяка следваща успехът й расте. Декември 2011г Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината, както и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008г. През 2013г. Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват стотици белетристи и поети от Русия и Балканите. ВИДЕО 

Людмила Филипова е също икономист по образование. Завършила е с отличие УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Получава и отлична степен по MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009г. завършва и програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите като: Аполония 2011г., Берленале 2009г., в Москва 2011г, в Рим, Ню Йорк, Аржентина, Париж, Истанбул, Антарктика, Бразилия, Атина, Делхи и други.

Осем години Людмила работи и като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.

Ноември 2011г. Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, „Стъклени съдби“ и „Червено злато“, на първо място в конкурсите за финансиране съответно и на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране на MEDIA.

Авторката е работила и като журналист във водещи медии в България като националната телевизия bTV, ТВ Триада, ТВ 7 ДНИ, вестник „24 Часа” и списание BusinessWeek. Била е ко-водещ на предаването „Високи токчета“ и участник в ТВ шоуто „Звездите сигурно са полудели“ към bTV.

Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко филма, най-популярните сред които са: КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, 1982: р. Димитър Петров ; ДЕНЯТ НЕ СИ ЛИЧИ ПО ЗАРАНТА 1984: р. Неделчо Чернев; ТЪРСИ СЕ СЪПРУГ ЗА МАМА, 1985: р. Мариана Евстатиева-Биолчева; "Пътят на човешката цивилизация " - СЛЕДИ В ПЯСЪКА, р. Стилиян Иванов;  

Продължава...