Поканата на Ватикана - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Новини arrow Поканата на Ватикана
Поканата на Ватикана Печат Е-мейл


Дни преди излизането на най-новия й роман, Людмила Филипова бе поканена за дискусия в радио Ватикана за разкритията, които прави в историческия си трилър Мастиленият лабиринт.

В ефира на Ватикана се разгоря спор около малко известните за широката публика факти, но ключови за историята. Людмила разкри доказателства, че кръстът е на повече от 8 хиляди години, а не както твърдят на 2500г. Авторката обясни още защо осмоъгълните звезди в Рим и най-вече на територията  на Ватикана са 70% повече от христовите следи. И защо днес, дори жителите на най-малката независима страна, но и твърде влиятелна в света, не задават тези въпроси. Хората до такава степен са привикнали с най-познатите символи, че малцина вече им обръщат внимание. А те променят света ни.

Според Людмила, ключов знак в таен соларен код е и най-популярният гръцки символ, наречен меандър, който всъщност е 4 000г по-стар от Гърция и се е появил първо в земите на централните Балкани с център България. Останали са твърде малко местата, на които са оцелели следите за връзката между боговете, но все още с него може да се разчете историята как Христовата религия, копира Орфическата и къде е изчезнала първата цивилизация, която света още не назовава.

На 14 януари, след участието си в ефира на радио, авторката бе поканена на официална визита в крепостта на Ватиканът за 2009г. Допускането на външни лица през строго охраняваната й територия е изключително стриктно. То е възможно единствено след официална покана и издаване на разрешително.

Vatican1  Vatican 2 

 

   
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Завършила е с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на СУ (2019г). Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на международната асоциация APECS. Координатор е за България на проекта Lunar Mission One – международна програма за Мисия до Луната след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014), „Пътуване до Края на света” (2015), „Смисълът“ (2017) и „Контактът“ (2020). Някои, от които са вече превеждани и издавани в Русия, Америка, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По някои от романите се разработват филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт” ВИДЕО

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсените и продавани автори в България, като със всяка следваща успехът й расте. Декември 2011г Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината, както и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008г. През 2013г. Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват стотици белетристи и поети от Русия и Балканите. ВИДЕО 

Людмила Филипова е също икономист по образование. Завършила е с отличие УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Получава и отлична степен по MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009г. завършва и програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите като: Аполония 2011г., Берленале 2009г., в Москва 2011г, в Рим, Ню Йорк, Аржентина, Париж, Истанбул, Антарктика, Бразилия, Атина, Делхи и други.

Осем години Людмила работи и като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.

Ноември 2011г. Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, „Стъклени съдби“ и „Червено злато“, на първо място в конкурсите за финансиране съответно и на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране на MEDIA.

Авторката е работила и като журналист във водещи медии в България като националната телевизия bTV, ТВ Триада, ТВ 7 ДНИ, вестник „24 Часа” и списание BusinessWeek. Била е ко-водещ на предаването „Високи токчета“ и участник в ТВ шоуто „Звездите сигурно са полудели“ към bTV.

Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко филма, най-популярните сред които са: КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, 1982: р. Димитър Петров ; ДЕНЯТ НЕ СИ ЛИЧИ ПО ЗАРАНТА 1984: р. Неделчо Чернев; ТЪРСИ СЕ СЪПРУГ ЗА МАМА, 1985: р. Мариана Евстатиева-Биолчева; "Пътят на човешката цивилизация " - СЛЕДИ В ПЯСЪКА, р. Стилиян Иванов;  

Продължава...