Успявай трудно - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Публикации arrow Успявай трудно
Успявай трудно Печат Е-мейл
Съдържание на статията
Успявай трудно
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
За да се прави реална политика, са необходими реални пари. А не както е популярно у нас – чрез т.нар. дарения и своего рода политически благодеяния. Според Пламен Юруков нито един преуспял бизнесмен не би могъл да постигне своя успех, ако се занимава с благотворителна дейност. It’s the economy stupid – обича да си повтаря Юруков (“Икономиката преди всичко, глупаци”). Тоест без успешна икономика не може да има и успешна политика. А у нас нещата са обърнати с главата надолу – политиците у нас се опитват да ни убеждават, че първо би трябвало да си финансираме успешна политика, пък после ще оправим и икономиката. Това според Юруков е най-голямата грешка на прехода.

Дали е случаен фактът, че до този момент успелите в бизнеса винаги са били в сянката на политическата сцена? С решението си да влезе в политиката Пламен Юруков смята, че това е шанс да повлияе на процесите, които лично него отдавна го дразнят. Освен това ще успее да излезе от рамката, в която се е затворил вече 15 години. Вярва, че ще е по-добър от предишните лидери, защото за разлика от тях умее да се учи от грешките си и дори да извлича поуки от грешките на другите. Запознати с политическия живот на страната твърдят, че реално става въпрос за реализацията не един доста стар проект, датиращ от 5 години. Движещите сили на отдавна изпадналата в криза реформистка партия смятат, че възраждането й е възможно само ако този процес бъде оглавен от успял бизнесмен, който реално да обедини разнородните групи, обединени зад дясната идея. Затова не вижда нищо странно и необичайно в желанието си да се включи по-активно в това, за което е работил през последните 17 години.

Макар че желанието му се сблъсква с някои доста странни реакции. “Дори и днес ми звъннаха по телефона, за да ме питат истина ли е, че съм тайно внедрен човек на Костов.” „Конспираторите не спят!” – заключава Юруков с усмивка.

Просто Пламен

Пламен Юруков споделя, че е човек на периодите. В момента предпочита повече време да се застоява у дома: не излиза много и си почива в компанията на съпругата си и двете им деца. Юруков оценява себе си като рационален и въздържан човек. Мисълта, която иска най-често да си повтаря, е научил от учителя си по айкидо: ”Ако искаш бизнесът ти да стане голям, трябва да имаш три неща: плам, искреност и благодарност.” Тази мисъл му помага в тежки моменти. Амбицират го конкуренцията и пренебрежението на другите. Но се дразни изключително, когато усети недоверие в способностите му. Оттам идва и неприкритата неприязън към отношението на чужденците към способностите на българина. Именно това отношение го амбицира да се доказва постоянно, както у нас, така и в чужбина. Признава, че държи изключително на доброто лично отношение. Например приятелите му споделят, че се ядосва, когато някой го кани на рожден ден или парти чрез sms. Ако нещо го плаши, то това е икономическото бъдеще на страната ни. Обяснява, че националното стопанство е структурирано крайно неефективно и разчита прекалено на чуждия внос. Освен това сме изправени пред сериозен демографски срив, който ще продължи да смалява както нацията, така и пазара. Пламен се опитва да усеща живота във всеки един миг, но все още често го пропуска. Цитира Монтен: “Стремейки се да постигнем това, което нямаме, пропускаме това, което имаме”, а после добавя: „Не е лошо и нея да си я сложа на стената. Знам я, но е добре да си я гледам по-често.

Годишно на световния пазар се продават до 120 млн. торби с кафеени зърна. Близо половината от тези количества се падат на Бразилия, Колумбия, Виетнам и Индонезия. Лидер е Бразилия с 45.25 млн. чувала, Виетнам с 14.79 млн., Колумбия с 11.6 млн., Индонезия със 7.77 млн. чувала. 
< Предишна   Следваща >

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...