Мнения - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Мнения
Мнения Печат Е-мейл
Съдържание на статията
Мнения
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9

"Стъклени съдби" е първата Ваша книга, която зачитам... вече съм на половината на книгата и искам да кажа, че от доста време не бях намирала книга, която да ме кара да се прибирам в дома си, колкото се може по-скоро,за да чета... Пълна лудост и напрежение, страхотно съчетание на достоверни факти и художествен разказ, а и това постоянно ненатрапчиво намекване към хората да пазят природата си...! Гордея се, че авторката на тази книга е БЪЛГАРКА!"
 
Албена Гълъбова

Привет, искам да ви благодаря за изключителните романи, които пишете. Най-много харесвам "Мастиленият лабиринт, с нетърпение чакам продължението. Бях в Египет след като прочетох последният ви роман,и посетих доста от местата, за които пишете. Естествено бях изумена, но преди всичко изключително горда, че основата на тази велика култура е по нашите земи. Не страдам от излишен патриотизъм, но съм сигурна, че е истина, че люлката на цивилизацията е тук, по нашите земи. Много материали изчетох за плочите на Градешница, за Козарника, варненския некропол, Сакар планина, и какво ли още не. Знам, че тук в България има огромна енергия и сила.

Надявам се скоро да мога да държа в ръцете си следващият ви шедьовър.
 
Емилия Шангова

Здравейте! Първо, надявам се да не бъркам, но днес празнувате рожден ден и аз от все сърце Ви желая всичко най-прекрасно!

Като цяло Ви пиша във връзка с два ваши романа – Мастиленият лабиринт и Антихтонът на Данте. Както съм написала – казвам се Ангела, на 20 години от София съм. В Софийски университет изучавам Културология и смея да твърдя, че имам интерес в областта на историята, археологията и може би малко към мистиката. Дори да звучи малко странно исках да Ви пиша, за да Ви благодаря за времето, което прекарах с двете книги и да Ви кажа, че скоро не бях усещала едно смесено чувство от радост и гордост от това, че съм българка. И то не защото в романите става въпрос за събития по нашите земи, а защото скоро не бях попадала на съвременен български роман, който да ме грабне по такъв начин, че да го изчета за 2 дена ( Антихтонът на Данте за 3 – по-обемен е :). И в този ред на мисли се зачудих - има ли някакви идеи по тези две книги да бъдат снимани филми, защото те наистина са страхотни и вярвам, че благодарение на тях ще успеем да направим нещо стойностно и в българското кино.

Още веднъж Ви благодаря за тези моменти и продължавайте да пишете, защото имаме нужда от хора като Вас.

Всичко най-хубаво,
Ангела Иванова, I курс, Културология 

„Антихтонът на Данте” е Роман, съчетал в себе си различни философски учения, история, наука, екшън, любов... Трудно се чете тази книга! Но пък и много се научава от нея! До сега не съм попадала на такъв жанр. Много по-задълбочена е в сравнение с подобните на Дан Браун, Джеймс Ролинс, Том Егеланд и др. сходни автори,  които от няколко години присъстват на  книжният пазар. Всичко е толкова обстойно обяснено, научните факти и личностните усещания на героите са толкова истински и толкова еволюират, че на моменти се губиш в лабиринта им. Четеш и се обогатяваш с всяка следваща страница. "Антихтонът на Данте" не е книга, която може да се чете вечер, в леглото, за приспиване. Тя изисква от читателя не  само да има по-широк мироглед и познания, но и да умее да съчетае цялата информация, всички известни факти и да ги тълкува по по-различен начин. Кара те да търсиш и да създадеш собствен един лабиринт от факти, с чието тълкуване , в крайна сметка ще израстнат мирогледа  и познанията ти. Погледнато реално всичко, за което си писала , е пред очите ни. Но колко от нас са интерпретирали фактите по този начин?!

Бях поразена от представянето на Антихтона, от съпоставката на Данте и  Орфей, от находките в Лепенски вир и тези от България,  от това как любовта може да обърне представата за всичко известно.

Животът ни е един сън и човек започва да живее истински едва когато /ако/ успее да се събуди. Може би повечето хора остават да живеят в съня си и никога не се събуждат.

Любовта и жаждата да научиш и оставиш след себе си нещо ново - може би точно това са факторите, които събуждат един човек!А любовта е единствената сила, пред която нищо не може да устои! За любовта няма невъзможни неща! Любовта преобразява всичко, давайки му  съвършенна форма. "Любовта прощава множество грехове" – Библията

Миналата година, когато за пръв път прочетох нещо написано от теб - а именно "Мастиленият лабиринт", прочетох и друго твоя творба - "Червено злато".

Искам да ти кажа, че стилът ти е много по-зрял и много по-различен и индивидуален именно в последната ти книга "Антихтонът на Данте". Това е неимоверно голям труд, съчетал в себе си  много проучвателска и изследователска  работа . Явно желанието да създадеш тази творба е било огромно и е напирало в теб през последните няколко години, без да ти дава покой! Само ти си знаеш / и близките ти/, колко безсънни нощи си имала и колко километри си извървяла, за да достигнеш до своята истина. И да ни я представиш на нас - читателите! А и самият факт, че в твое лице БЪЛГАРСКИЯТ книжен пазар има такъв автор, който да накара читателите си да се осъзнаят и да погледнат света с нови очи - събудени от съня, в който живеем - мисля, че това само по себе си говори за едно много по-високо ниво на осъзнатост и стремеж за развитие тук в БЪЛГАРИЯ!Благодаря ти сърдечно за това усещане!

С поздрав: Румяна Колева, биолог  - Плевен


 

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...