Мнения - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Мнения
Мнения Печат Е-мейл
Съдържание на статията
Мнения
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9

Здравейте г-жо Филипова,
прочетох книгата ви "Анатомия на илиюзиите". Тази книга е една перла достойна за всяка лична библиотека. Аз не съм компетентен критик, който би анализирал професионално текста, или вещо лице отсяващо коректността на данните. Този роман събуди в мен чумава, за които покорно ви благодаря.
Описаното време на 90те години резонира в моята душа така силно, защото това е времето оставило решаващ белег в мен. Юношеството, в което като с борческа бухалка бяха разбити морала и очакванията на едно дете - изкривена, неморална нереална, мутирала обстановка, която ни караше да сме като пияни. Въпреки тази зверска обстановка за мен се роди една голяма и красива любов, защото млад човек винаги обича. Дори по време на грозна война има красиви чувства, които биват усилени от грозната. Това намерих в книгата ви.
Госпожо, аз сьм ви задължен.


Прекрасна книга, промени ми светогледа за много неща, прочетох и другите две и мисля, че авторката се справя прекрасно. Много е приятно да четеш български автор и да откриваш толкова реални и познати елементи. Браво, все така!


Романите на Людмила Филипова са сериозни произведения, за чиято поява се изисква много време, много труд и не по-малко талант. Когато в ръцете ми попадна книгата й „Стъклени съдби”, най-напред привлече вниманието ми заглавието. По-интересно и по-точно едва ли може да се измисли/…/ Проследяването на необичайната съдба на трите близнаци, родени от три различни майки ме смутиха сериозно и предизвикаха у мен много въпроси и мисли. /… / Детето е велико щастие, дошло на земята, за да озари твоя свят и ти трябва да го дариш с човечност, обич, всеотдайност и топлина. Всичко това прави изключително значими проблемите, поставени в книгата от авторката. В края й стрият грък отговаря: „Нямаме право да решаваме вместо природата. Само тя може да контролира баланса на планетата.”/…/ Искам да пожелая на Людмила Филипова здраве и сили, за да създаде още много интересни и значими литературни произведения, в което дълбоко вярвам.”
Учителка по литература


Дълбоко съм впечатлена от двата Ви романа. След като прочетох "Червено злато" през лятото на 2007, не намерих друга българска книга, която да ме заинтригува и увлече. Искам да попитам дали работите върху друг роман? Благодаря Ви за незабравимите чувства и мисли, които породиха у мен първите Ви книги. Надявам се да продължите да пишете.


 

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...