Мнения - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Мнения
Мнения Печат Е-мейл
Съдържание на статията
Мнения
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9

Здравейте, Людмила! Пиша по повод вчерашната публикация във в. Труд за приликите на вашия роман и този на някаква авторка,за която не бях и чувала. Много преди да прочета тази статия исках да споделя с вас, че в България трудно се приемат талантливите и способни хора, особено като са млади, красива, а отгоре на това и умни. Предчувствах,че ще има нещо такова. Аз не се съмнявам,че вие изобщо може да плагиатствате. А и както там пише вашият роман е излязъл само два месеца след нейния. За вашата книга сте положили толкова труд, давате много достоверни факти и примери, за които личи,че сте се подготвяли много време. А и тези факти ги има и в други книги на различни професори,/след като запалихте интереса ми открих/,за орфизма,за писмото и т.н. А и сайта,който направихте беше върха на всичко,защото не съм чувала все още за такъв. Това е толкова информация ,която е събирана дълго време и за историите, които пресъздавате се иска много любов и талант. Но преди всичко тук те направиха реклама на другата авторка,а и искаха според мен да "оплюят" вас по някакъв начин,защото вашият роман е сензация. Все пак аз наистина ще купя и нейната книга и тогава ще ви изкажа мнението си, за да бъда по-обективна. Но не е важна толкова темата, колкото начинът по който е написана.

И въпреки всичко аз се възхищавам, че засягате такива теми от нашата,които много дълбоко трябва да заинтригуват всеки човек на земята. Мелек Изет

 Здравейте, Людмила! Току-що приключих прочита на Мастиленият лабиринт. Вие  сте просто невероятна! Няма такъв български автор, който да пише толкова увлекателно. С нетърпение очаквах поредната ви книгa, но тази надхвърли всичките ми очаквания. Въпреки,че е на историческа тема тя не ни оставя дори за миг да скучаем. И четирите ви романа са на различни теми. Но вие толкова умело преплитате реалността с художествената измислица,че просто сте уникална! Вашите романи заслужават да станат бестселъри. Вие имате огромен талант и стил, който не се среща при съвременните български автори. Вашите книги са много качествени и ни поднасят много ценни знания под формата на увлекатени и незабравими романи. С нетърпение очаквам следващата ви книга . И ви пожелавам огромни успехи, защото вие ги заслужавате!

Благодаря Ви за книгата,за целия труд и усърдие! Скоро не съм чела нещо така завладяващо като изказ и така близо до мен от  женска гледна точка.Ако можех да напиша книга тя би звучала така.Пожелавам ви здраве и с нетърпение чакам другата Ви книга! borqnа

"Zdravei Liudmila, sedem dushi sa procheli moia ekzemplyar na "Stakleni sadbi". Vsichki sa vav vaztorg! A edna ot mladite mi kolejki te sravnyava s Dan Braun, no az smiatam, che si nepovtorima!  Tova e kniga, koyato zaslujava da bade filmirana."
Dekemvri 2008

Позволете ми  да изкажа възторга си от книгите Ви. Толкова много истина, трогваща и завладяваща.  Благодаря ви!
Сега на 77г, достигнах до истини, които вие прозряхте. Надявам се, че ще продължавате да защитавате вижданията си в творчеството си и тогава, когато вече няма да ме има.
Берлин 24.10. 2008г. 

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...