Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Новини arrow Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново
Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново Печат Е-мейл

22 октомври 2014 г.
Издателство ЕГМОНТ и книжарници ХЕЛИКОН организират срещи на Людмила Филипова с читатели от страната след излизането на най-новия й роман ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ.

22 октомври 2014 г.
Издателство ЕГМОНТ и книжарници ХЕЛИКОН организират първите срещи на Людмила Филипова с читатели от страната след излизането на най-новия й роман ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ. Три месеца подред творбата оглавява класацията на книжарници „Хеликон” за най-продавана книга от съвременен български автор. На премиерата през юли в Националния исторически музей в София 30 популярни личности влязоха в ролята на почетни Апостоли на буквите.

Срещи на Людмила Филипова с читатели от Шумен, Русе и Велико ТърновоСтартът на турнето ще бъде даден в Шумен с гостувания в книжарница „Хеликон” и в Народно читалище „Добри Войников - 1856”. Изборът на Шумен не е никак случаен – край Мадарския конник и Преслав се развива основна част от действието в историческия роман на Филипова. Писателката ще разговаря още със свои читатели в Русе и във Велико Търново.

Какви загадки разбулва ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ, колко време отнемат проучванията при написването на романите й, каква е творческата мисия на Людмила Филипова? Това са само част от интересните подробности, които почитателите на популярната авторка могат да научат от самата нея.

Запознайте се с програмата из страната по дни и часове:

23 октомври, четвъртък - 18:00 ч.
Шумен, книжарница „Хеликон” (бул. „Славянски” 88)
Разговорът ще модерира Панайот Калудов – актьор и режисьор, ТВ водещ. На срещата ще присъства и най-малката читателка на романа – 12-годишната Юриета, която ще сподели своите впечатления от романа.

24 октомври, петък - 11:00 ч.
Шумен, Народно читалище „Добри Войников - 1856” (пл. „Възраждане“)

24 октомври, петък - 18:00 ч.
Русе, книжарница „Хеликон” (ул. „Александровска” № 50)
Дискусията ще води Нели Пигулева - журналист, поет, преводач.

25 октомври, събота - 11:30 ч.
Велико Търново, книжарница „Хеликон” (ул. „Васил Левски” № 17)
Разговорът ще води Николай Колев, библиотекар и докторант по история.

Присъединете се към събитието във Facebook.

 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Завършила е с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на СУ (2019г). Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на международната асоциация APECS. Координатор е за България на проекта Lunar Mission One – международна програма за Мисия до Луната след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014), „Пътуване до Края на света” (2015), „Смисълът“ (2017) и „Контактът“ (2020). Някои, от които са вече превеждани и издавани в Русия, Америка, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По някои от романите се разработват филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт” ВИДЕО

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсените и продавани автори в България, като със всяка следваща успехът й расте. Декември 2011г Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината, както и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008г. През 2013г. Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват стотици белетристи и поети от Русия и Балканите. ВИДЕО 

Людмила Филипова е също икономист по образование. Завършила е с отличие УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Получава и отлична степен по MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009г. завършва и програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите като: Аполония 2011г., Берленале 2009г., в Москва 2011г, в Рим, Ню Йорк, Аржентина, Париж, Истанбул, Антарктика, Бразилия, Атина, Делхи и други.

Осем години Людмила работи и като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.

Ноември 2011г. Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, „Стъклени съдби“ и „Червено злато“, на първо място в конкурсите за финансиране съответно и на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране на MEDIA.

Авторката е работила и като журналист във водещи медии в България като националната телевизия bTV, ТВ Триада, ТВ 7 ДНИ, вестник „24 Часа” и списание BusinessWeek. Била е ко-водещ на предаването „Високи токчета“ и участник в ТВ шоуто „Звездите сигурно са полудели“ към bTV.

Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко филма, най-популярните сред които са: КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, 1982: р. Димитър Петров ; ДЕНЯТ НЕ СИ ЛИЧИ ПО ЗАРАНТА 1984: р. Неделчо Чернев; ТЪРСИ СЕ СЪПРУГ ЗА МАМА, 1985: р. Мариана Евстатиева-Биолчева; "Пътят на човешката цивилизация " - СЛЕДИ В ПЯСЪКА, р. Стилиян Иванов;  

Продължава...