Романът „Мастиленият Лабиринт” най-сетне на английски език - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Новини arrow Романът „Мастиленият Лабиринт” най-сетне на английски език
Романът „Мастиленият Лабиринт” най-сетне на английски език Печат Е-мейл
Певецът Миро в ролята на ангел и демон
Най-старата писмена система е дешифрирана

 
Романът на Людмила Филипова, „Мастиленият лабиринт”, който няколко години оглавява класациите за най-търсени книги в България, вече може да бъде намерен и на английски език.
Именно този роман преди година вдъхнови дори Нешънъл Джеографик да дойде в България и да заснеме филм по описаните в книгата разкрития (ето част от него http://www.youtube.com/watch?v=t76PYjUCPBc ). След повече от три години работа по реализацията му, „Мастиленият Лабиринт”, преведен на английски като „The Parchment Maze” най-сетне е факт.
Романът сам по себе си има интересна история – сътворен още 2006 и издаден края на 2008/началото на 2009, той се превръща във вдъхновение на залялата ни ангелска мания по цял свят. Авторката му Людмила Филипова получава стотици читателски писма за потресаващите стотици прилики между „Мастиленият Лабиринт”, с продължение „Антихтонът на Данте”, и излезлият две години след тях американски роман „Ангеология”. Людмила Филипова многократно се опитва да заведе дело за плагиатство в Америка, но то се оказва трудно поради твърде високата му цена.

За ексклузивното издание на „The Parchment Maze” работеха най-добрите преводачи от български на английски език Анджела Родел и Дейвид Мосъп. Отличната му редакция пък, е дело на многократно награждаваната за преводите й Анджела Родел. Читателите я познават още и с брилянтната й игра в сериала „Седем часа разлика”. Една от големите изненади за английското издание е, че на изисканата му корица е не друг, а популярният български изпълнител Миро. Той приел да й стане лице, в ролята на ангелоподобен, но и мистериозен злодей, чиято любов обаче променя не само него, но и света. Дизайнът пък е дело на един от най-добрите сръбски специалисти Душан Мишич (Dusan Misic). Людмила се е запознала с него при посещението й в Белград във връзка с издадения й на сръбски роман „Стъклени съдби”.
„Мастиленият Лабиринт” (The Parchment Maze), вече може да бъде открит и в Amazon, както и в електрона версия на английски в Kindle, като така именно българска книга се превръща в една от първите интерактивни книги в Kindle с хиперлинкови бележки, текст, препратки към сайта й с хиляди снимки www.parchmentmaze.com , както и десетки илюстрации в самото издание. Сложната компилация от текст, имиджи и хиперлинкове е дело на дългогодишния специалист Божидар Стоянов с подкрепата на издателство Сиела. Предстои до седмици Сиела да разпространи английското издание I из българската дистрибуторска мрежа. 
Към изданието има разбира се и видеотрейлър, който пък е дело на американската продуцентска компания Prosperitas Entertainment. Mузиката е композирана и изпълнена от Maestro Andrea Ferrari, a aрт изпълнението на видеоклипа е дело на режисьора Александър Молов (трейлър  http://www.youtube.com/watch?v=-qCln-jVKqA ).
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Завършила е с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на СУ (2019г). Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на международната асоциация APECS. Координатор е за България на проекта Lunar Mission One – международна програма за Мисия до Луната след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014), „Пътуване до Края на света” (2015), „Смисълът“ (2017) и „Контактът“ (2020). Някои, от които са вече превеждани и издавани в Русия, Америка, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По някои от романите се разработват филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт” ВИДЕО

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсените и продавани автори в България, като със всяка следваща успехът й расте. Декември 2011г Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината, както и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008г. През 2013г. Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват стотици белетристи и поети от Русия и Балканите. ВИДЕО 

Людмила Филипова е също икономист по образование. Завършила е с отличие УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Получава и отлична степен по MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009г. завършва и програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите като: Аполония 2011г., Берленале 2009г., в Москва 2011г, в Рим, Ню Йорк, Аржентина, Париж, Истанбул, Антарктика, Бразилия, Атина, Делхи и други.

Осем години Людмила работи и като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.

Ноември 2011г. Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, „Стъклени съдби“ и „Червено злато“, на първо място в конкурсите за финансиране съответно и на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране на MEDIA.

Авторката е работила и като журналист във водещи медии в България като националната телевизия bTV, ТВ Триада, ТВ 7 ДНИ, вестник „24 Часа” и списание BusinessWeek. Била е ко-водещ на предаването „Високи токчета“ и участник в ТВ шоуто „Звездите сигурно са полудели“ към bTV.

Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко филма, най-популярните сред които са: КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, 1982: р. Димитър Петров ; ДЕНЯТ НЕ СИ ЛИЧИ ПО ЗАРАНТА 1984: р. Неделчо Чернев; ТЪРСИ СЕ СЪПРУГ ЗА МАМА, 1985: р. Мариана Евстатиева-Биолчева; "Пътят на човешката цивилизация " - СЛЕДИ В ПЯСЪКА, р. Стилиян Иванов;  

Продължава...