Премиера на последния роман на Людмила Филипова - Аномалия - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Новини arrow Премиера на последния роман на Людмила Филипова - Аномалия
Премиера на последния роман на Людмила Филипова - Аномалия Печат Е-мейл
31 май 2011 г., София в столичния клуб Mascara Людмила Филипова представи новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект на издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от над двайсет партньори. Специално за събитието в България пристигна прототипът на главния герой от романа - принц Флавио Киджи – посленият потомък на десетвековната фамилия, дала четирима папи на света. Водещи на премиерата бяха Богдан Томов и Георги Хорозов, който изостави за момент банкерските си дела и специално долетя от Цюрих, за да участва в събитието и да направи блиц-интервю с авторката и принца по време на официалната част.

Сред гостите на събитието бяха близки и приятели на авторката, както и много известни медийни и светски личности, сред които: Миглена Ангелова, Миролюба Бенатова, Ваня Щерева, Зейнеб Маджурова, пластичният хирург д-р Ангел Енчев, Иван Бакалов, Любен Дилов–син, Искра Ангелова, Валди Тотев, Георги Неделчев, писателят Момчил Николов, преводачката и актриса Анджела Родел, Красимир Катев и др. Минути преди официалната част на премиерата гостите станаха свидетели на специални ефекти, наподобяващи истинска „аномалия“. По време на събитието за първи път беше излъчен видеотрейлърът на книгата, дело на сценариста на филма Love.Net Нели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation. Режисьор е Карил Ел-Фил, а музиката по него е написана от американския музикален режисьор Том Пол, писал музиката и за българския филм „Аве“.

Романът вече няколко месеца оглавява класациите за бестселър.
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Завършила е с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на СУ (2019г). Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на международната асоциация APECS. Координатор е за България на проекта Lunar Mission One – международна програма за Мисия до Луната след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014), „Пътуване до Края на света” (2015), „Смисълът“ (2017) и „Контактът“ (2020). Някои, от които са вече превеждани и издавани в Русия, Америка, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По някои от романите се разработват филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт” ВИДЕО

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсените и продавани автори в България, като със всяка следваща успехът й расте. Декември 2011г Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината, както и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008г. През 2013г. Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват стотици белетристи и поети от Русия и Балканите. ВИДЕО 

Людмила Филипова е също икономист по образование. Завършила е с отличие УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Получава и отлична степен по MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009г. завършва и програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите като: Аполония 2011г., Берленале 2009г., в Москва 2011г, в Рим, Ню Йорк, Аржентина, Париж, Истанбул, Антарктика, Бразилия, Атина, Делхи и други.

Осем години Людмила работи и като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.

Ноември 2011г. Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, „Стъклени съдби“ и „Червено злато“, на първо място в конкурсите за финансиране съответно и на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране на MEDIA.

Авторката е работила и като журналист във водещи медии в България като националната телевизия bTV, ТВ Триада, ТВ 7 ДНИ, вестник „24 Часа” и списание BusinessWeek. Била е ко-водещ на предаването „Високи токчета“ и участник в ТВ шоуто „Звездите сигурно са полудели“ към bTV.

Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко филма, най-популярните сред които са: КУЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ, 1982: р. Димитър Петров ; ДЕНЯТ НЕ СИ ЛИЧИ ПО ЗАРАНТА 1984: р. Неделчо Чернев; ТЪРСИ СЕ СЪПРУГ ЗА МАМА, 1985: р. Мариана Евстатиева-Биолчева; "Пътят на човешката цивилизация " - СЛЕДИ В ПЯСЪКА, р. Стилиян Иванов;  

Продължава...