Публикации - www.ludmilafilipova.eu
Начало arrow Публикации
Публикации


Историята на Ники, който трябва да умре

в. „ 24 Часа” 24 април 2007г.

Той е дребничко слабо момченце. Лицето му е бяло, мило. Погледът - буден и пълен с живот. Усмихва се често. Казва че е щастлив, до колкото разбира значението на тази думичка. Обича да пее. Любимите му песни са “Лиляно моме” и “Катерино моме”. Когато Ники запее, всички притаяват дъх. Слушат. В очите им често блестят сълзи. Красив глас. Нещо има в него... Стиска те за гърлото. Потъваш в себе си. Виждаш детето. Детето, което отдавна си забравил. Мечтаната, но вече погребана любов. Бленуваният отлетял живот. Изгубваш се в уверения, но тъжен детски глас... Ники днес е само на шест. По план, трябва да живее още около десетина години.

Продължава...
 
Кучешки живот

в. „Новинар”19 Април 2007г.

Сънувах страшен сън. Столична община разпръснала отрова за помияри из улиците на София. Време било да се отърве от тях. Да, ама объркали нещо в химичния състав на отровата и помиярите не умряха. Вместо това станаха силни, красиви и умни. Завладяха цяла България. За другите страни не знам, защото сънят ми бе сравнително кратък и аз нямах време да пътувам из чужбина.

Продължава...
 
Великият ден на Т. Х.

в. „Новинар”11 април 2007г.

Тия дни, шетайки из къщи, зарината в червена боя, ваденки, яйца и козунаци, съвсем естествено ми хрумнаха няколко богоориентирани мисли. За да съм съвсем точна, ще кажа, че това се случи в първите часове на Великден, докато вървях из нощните улици на София, раздавах шарени яйца и разправях наляво и на дясно че Христос е възкръснал. Съзнавах, че ако ме гледа някой от Марс, ще си рече, че е време да сложа лентичка “Не съм сама”. Може би, но за недобронамерените извънземни ще кажа, че тук на Земята, това поведение е напълно нормално.

Продължава...
 
Кнут не е Парис Хилтън

в. „Новинар”7

На 3 април, в уважаван български всекидневник, бе публикувана преводна статия от г-н Щьонпфлуг, “Ди велт”. Признавам, аз много се впечатлих от съдържанието й. Изказването звучеше някак оригинално, силно и твърде емоционално. Особено абзацът, че Господинът чувства малкото, сладко, бяло, изоставено мече в стомаха си. Предизвиквало му дискомфорт и други стомашни проблеми.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 12 - 16 от 16

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...